Veel cash is richting aandelen gevloeid

In januari is er opnieuw geld richting aandelen gevloeid, in die mate zelfs dat het totaal bedrag belegd in aandelen een niveau bereikte dat niet meer is gezien sinds de piek van de laatste bull market.

Dat blijkt uit een onderzoek gevoerd door BofA Merrill Lynch Global Research. Als reden voor de toegenomen belangstelling wordt verwezen naar de lage rentevoeten en naar het optimisme over de wereldwijde economische groei.

De risico-appetijt is gestegen tot het hoogste punt sinds mei 2006, waarbij money managers hun cashposities tot het laagste niveau voor de afgelopen acht jaar hebben afgebouwd.

Gary Baker, strateeg bij BofA Merrill Lynch Global Research, is van mening dat er vanaf 1 januari meer cash naar de beurs is gevloeid. Vooral de Japanse aandelen zijn opnieuw populair, Baker heeft zijn advies ‘onderwogen’ voor de beurs van Tokio opnieuw opgetrokken.

Volgens Baker kan zelfs de recente correctie de pret niet drukken. Die is niet meer dan gezond nadat de koersen in de periode voordien flink waren gestegen. De fondsbeheerders blijven bullish op wat langere termijn, na aan rustfase kunnen de koersen opnieuw gaan stijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content