Vastgoedverkopen VS op hoogste niveau sinds mei 2010

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag aarzelend van start gegaan, maar in de loop van de sessie zijn de belangrijkste indices toch opnieuw in de plus komen postvatten.

Van grote bewegingen is echter geen sprake, de belangrijkste indices boeken winsten van maximaal een kwart procent.

De signalen uit de Amerikaanse vastgoedsector worden beter en beter. De vastgoedverkopen bevinden zich momenteel op het hoogste niveau sinds mei 2010.

Het betreft de verkopen van bestaande woningen zoals die door de National Association of Realtors worden bekendgemaakt.

Volgens Sal Guatieri van BMO Capital Markets neemt het herstel van de vastgoedsector ditmaal vaste vormen aan, hoewel aan een sterke come-back van de woningprijzen niet hoeft te worden gedacht. Opvallend is dat vooral beleggers opnieuw huizen kopen om te verhuren.

India wil importheffing op goud nogmaals optrekken

Volgens de Bombay Bullion Association overweegt de Indiase overheid om de importheffing op goud voor de derde keer dit jaar op te trekken.

Vorig jaar importeerde India volgens Royal Bank of Scotland een recordhoeveelheid van 969 ton goud. Dit is

een van de redenen dat het land kampt met een historisch hoog handelstekort.

Door de daling van de Indiase rupee tegenover de Amerikaanse dollar noteert goud, waarvan de prijs in dollar wordt uitgedrukt, in de lokale munt aan de hoogste prijs ook.

Tot vorig jaar hanteerde India een vast tarief van 300 rupee per 10 gram goud. Op 17 januari van dit jaar werd dit aangepast naar 2 procent van de aankoopprijs en in maart dit jaar verdubbelde de regering de invoertaks naar 4 procent.

Uit cijfers van de World Gold Council blijkt dat India tijdens de eerste jaarhelft als gevolg van de hoge prijs slechts 340 ton goud heeft ingevoerd. Dat is 42 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content