Vastgoedmakelaar Ghelamco pakt uit met coupon van 4,5 procent op 5-jarige obligatie

© BELGA

De nieuwe obligatie van Ghelamco Invest heeft een looptijd van vijf jaar en geeft recht op een jaarlijkse coupon van 4,50 procent. De obligaties zijn ook deze keer niet gericht op de kleine belegger.

Met de nieuwe obligatie-uitgifte wil de constructeur van het toekomstige nationaal stadion van België 150 miljoen euro inzamelen, per coupures van 100.000 euro. Dat schrijft de financiële site, Oblis.be. De prijs voor de intekening is vastgesteld op 100 procent van de nominale waarde.

Lagere coupon

De nieuwe obligaties hebben een lagere coupon dan in 2012. Toen was dat 7 procent op een obligatielening die op 13 december 2015 vervalt en 7,85 procent op die met een vervaldatum van 13 december 2015. Volgens Oblis.be zou deze eventueel voortijdig terugbetaald worden gedurende de maand december.

Ghelamco Invest wil het geld niet alleen gebruiken om het werkkapitaal te versterken. De constructeur wil met het ingezamelde kapitaal investeringsprojecten financieren, “in het bijzonder een verdere expansie in België in ambitieuze, grootstedelijke projecten.”

De constructeur wil het eigen vermogen van Ghelamco Invest eind 2015 op 200 miljoen euro brengen. De lening wordt volledig gewaarborgd door de moedermaatschappij Ghelamco.

Ghelamco is actief in België, Frankrijk en Oost-Europa.

(Oblis/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content