Vandaag veel bedrijfsresultaten op agenda, banken in focus

Ook vandaag staan er in Europa heel wat bedrijfsresultaten op de agenda. Voor België vermelden we de cijfers van GBL (die echter gisterenavond al voortijdig gepublieerd werden) en die van AB-InBev, maar daarnaast kijken de beleggers vooraluit naar de BBVA, Deutsche Bank en UBS. Verder vermelden we nog de cijfers van Heidelberg Cement, Imtech, Infineon, Metro en Vinci.

In de Verenigde Staten hebben de meeste grote namen gerapporteerd, de aandacht verplaatst zich naar de bedrijven van de tweede linie en naar de macro-economische indicatoren.

Vergeten we niet dat vrijdag de werkloosheidscijfers voor juli in de VS op de agenda staan. Maar ook andere markten krijgen heel wat aandacht, onder die van de REE.

Fysiek handelsplatfform voor REE (Rare Earth Elements) vanaf 8 augustus

De Chinese Baotou Steel Rare-Earth Group, in volumetermen de grootste producent van REE, start vanaf 8 augustus met een fysiek handelsplatform.

Tot nog toe bleven volgens Royal Bank of Scotland pogingen om met een gezamenlijk handelsplatform te starten zonder resultaat omwille van de grote versnippering in de sector.

De Chinese overheid stimuleert consolidatie in de sector om strategische redenen maar ook om de milieuschade te beperken.

Dit handelsplatform beantwoordt aan die nood. Het gaat om een fysieke beurs waarop in een eerste fase minstens 10 Chinese bedrijven actief zullen zijn.

De beurs wordt gevestigd in Baotou, de grootste stad van de autonome regio Binnen-Mongolië waar zich ook het grootste gedeelte van de Chinese REE reserves bevinden.

De opening van de beurs valt samen met het China Rare-Earth Industrial International Forum dat van 7 tot 11 augustus in Baotou zal plaatsvinden. China zet dit jaar 6 miljard yuan of 949 miljoen dollar opzij om de strategische REE voorraden te verhogen..

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content