Vandaag opnieuw wat vuurwerk op de Brusselse beurs

In de Verenigde Staten hebben we het spectaculairste gedeelte van het resultatenseizoen al achter de rug, zodat we deze week niet zo heel veel meer moeten verwachten. Onze agenda vermeldt voor vandaag onder andere de cijfers van Altair Technologies, Molycorp, Nordstrom, Kohl’s en Magna International.

In Europa stonden gisteren onder andere de resultaten Aperam, Arcadis, Telecom Italia, ArcelorMittal, Boskalis, ING, Endesa, Carlsberg, Commerzbank, Grontmij, Heymans. J. Sainsbury, Natixis, K+S, Ordina en TKH Groep op de agenda. In Brussel kwamen Agfa-Gevaert, Bekaert, Dexia, Miko, Spector en GBL verslag uitbrengen over het voorbije kwartaal.

Drukste dag van de week

Vandaag wordt dan de drukste dag van de week met onder andere cijfers van Holcim, Autogrill, Bilfinger Berger, Zurich Financial Group, Deutsche Telekom, Enel, Gamesa, BAM, Vallourec, Aegon, Iberdrola, Hunter Douglas, Beter Bed en UniCredit. In Brussel komen onder andere Tessenderlo, EVS, D’Ieteren en KBC rapporteren.

Vrijdag wordt dan afgesloten met de resultaten van AXA en Generali.

Merkwaardige vaststelling

In het huidige resultatenseizoen stellen we toch een paar merkwaardige dingen vast. Zowel meevallende als tegenvallende resultaten lokken felle reacties uit. Dat zagen we onder andere bij Agfa-Gevaert, dat woensdag in reactie op de cijfers zwaar slagzij maakte. Herinneren we er aan dat ook Mobistar op zwakke cijfers ongenadig werd afgestraft.

Aan de pluszijde zagen we deze week Bekaert schitteren. De analisten waren niet bepaald wildenthousiast over de cijfers, maar de koers schoot in een zwakgestemde beurs toch flink de hoogte in.

Op andere beurzen speelden zich gelijkaardige taferelen af. In de komende weken gaat de vlam van het resultatenseizoen langzaam maar zeker uitdoven, de aandacht zal zich dan opnieuw verplaatsen naar de macro-economische indicatoren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content