Vandaag geen handel op Wall Street, KBC blijft aanmodderen

De Europese beurzen zijn in de loop van de maandagsessie in het rood blijven noteren, waarbij de verliezen ten opzichte van vanmiddag niet verder zijn opgelopen. Vanuit de Verenigde Staten kwamen geen nieuwe impulsen, want op Wall Street wordt vanwege Columbus Day niet gehandeld.

KBC maakte vanmorgen een strategisch plan bekend, waar door de analisten niet bepaald enthousiast op werd gereageerd. Cor Kluis van Rabobank International merkte op dat de bank niet meteen een objectief wat betreft winstgevendheid werd opgelegd.

Ook wat de kostenbesparingen bleef KBC volgens Kluis eerder vaag, hij zag dan ook niet direct aanleiding om zijn prognoses voor de bank op te trekken. De meeste collega’s deelden zijn mening, want de koers van KBC stond bij het slot van de handel 5,2 % in het rood.

KBC wil kosten-inkomstenratio tot 55% verbeteren

KBC maakte vandaag ook enkele van zijn financiële aspiraties voor 2015 bekend en zette de koers uit om in zijn kernmarkten de referentie te worden als bank-verzekeraar.

KBC wil zijn kosten-inkomstenratio tegen 2015 verbeteren tot 55%, enerzijds door de inkomsten te verbeteren en anderzijds door de efficiëntie te verhogen en synergieën te creëren. Als gecombineerde ratio voor verzekeringen mikt het op 95% of minder.
KBC mikt ook op een liquidity coverage ratio van 100% en een net stable funding ratio van 105% tegen 2015.

Die doelstellingen zullen de komende zes maanden bij het interne budgetteringsproces verder verfijnd worden. De resultaten van het eerste kwartaal zullen op 16 mei 2013 gerapporteerd worden na de implementatie van de nieuwe structuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content