Valuta-effecten wegen op resultaten Agfa-Gevaert

Een niet te onderschatten punt is dat de FED zelfs in normale tijden duren het “Christmas shopping season” de economie van zuurtsof voorziet om de eindejaarsverkopen gunstig te laten verlopen. Dit vermindert volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas duidelijk de kans op tapering in de laatste maand van het jaar.

Dit betekent waarschijnlijk dat de geldkraan nog wel een tijdje openblijft en dat meer risicovolle activa het goed kunnen blijven doen. Aan de andere kant zal de markt op een zeker moment toch de tapering beginnen te anticiperen. Dit samen met een ECB die op weg is naar een soepeler monetair beleid zou op termijn kunnen leiden tot een sterkere USD.

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij er ten opzichte van de openingen niet te veel verschuivingen hebben plaatsgevonden.

Agfa-Gevaert heeft een deel van de openingsverliezen kunnen ophalen, ondanks de magere cijfers die vanmorgen bekendgemaakt werden.

Guy Sips van KBC Securities merkte op dat het bedrijf te lijden had van ongunstige wisselkoersverhoudingen. Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, evenals het koersdoel van 2 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content