Umicore maakt stevig slippertje in reactie op tegenvallende update

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Die winsten lopen in de meeste gevallen op tot in de buurt van een half procent. Het onderliggend sentiment blijft uiteraard afwachtend, want per saldo zijn de problemen in de afgelopen dagen alleen maar erger geworden.

De Brusselse beurs opende eerder zwak, met een verlies van fracties van een procent voor de BEL 20. De sterkste daler is Umicore, dat vanmorgen een tegenvallende trading update gaf. Daarnaast gaat er in Brussel nog steeds veel aandacht naar het bod dat op Transics werd uitgebracht.

Tavares NV overweegt een vrijwillig en voorwaardelijk overnamebod op Transics International

Op 12 april 2012 werd Tavares NV opgericht door Creafund Transics Shares Stille Maatschap, Ludwig Lemenu, Walter Mastelinck en Uniholding SA. Tavares NV handelt in onderling overleg met voornoemde partijen overeenkomstig artikel 3, §1, 5°, a) van de Wet van 1 april 2007 op de openbare overnamebiedingen wat betreft het bod op Transics.

In dit kader werd op 18 april 2012 een transparantiemelding ingediend, waarvan de publicatie vandaag verwacht wordt.

Tavares en haar verbonden personen houden op heden 2,466,536 aandelen of 30.5% van de aandelen uitgegeven door Transics International. Tavares werd opgericht als vehikel met als enig doel het eventueel uitbrengen van een vriendelijk vrijwillig overnamebod op Transic International.

Tavares NV bereidt op heden een formeel overnamedossier voor ter indiening bij de FSMA overeenkomstig artikel 6 van het Koninklijk Besluit van 27 april 2007 op de openbare overnamebiedingen. Indien zich bijkomende relevante feiten zouden voordoen of indien in dit verband een beslissing zou genomen worden, zullen Transics International en Tavares het publiek daarvan in kennis stellen overeenkomstig de toepasselijke regels terzake.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content