UCB reageert positief op bericht samenwerking Vectura

De Europese beurzen liggen niet echt wakker van de ontwikkelingen in Italië, zoals blijkt uit het feit dat de openingsverliezen deels zijn weggewerkt. De verliezen voor de belangrijkste indices bedragen ongeveer driekwart procent. UCB reageert positief op het bericht over de samenwerking met Vectura, de koers noteert 2% hoger.

De winstontwikkeling in de eurozone was volgens professor Stefan Duchateau over de voorbije tien jaar ronduit dramatisch te noemen.

Dit gegeven reflecteert enerzijds de ongezien diepe conjuncturele terugslag in de Zuiderse rand van de Eurozone maar wijst anderzijds op de structurele moeilijkheid van deze landen om zich op de wereldmarkten te profileren (of zelfs maar te handhaven) met een sterke euro.

De vroegere tactiek om hun achterstand op het vlak van productiviteit telkens te “corrigeren” met devaluaties, blijkt nadien van groter belang geweest te zijn voor de concurrentiële positie van de bedrijven van deze landen dan initieel werd aangenomen.

Vergeet hierbij niet dat de eindcijfers telkens betrekking hebben op de verwachte bedrijfsresultaten voor 2014. Dit betekent dat de positieve koersontwikkeling van de aandelenbeurzen van de Eurozone in belangrijke mate vooruitlopen op een conjunctureel herstel dat krachtig genoeg zal zijn om in de daaropvolgende jaren de bedrijfsresultaten op een hoger groeipad te brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content