Twee katalysatoren voor koers KBC

Albert Ploegh van ING ziet op basis van de resultaten over het tweede kwartaal twee katalysatoren voor de koers van KBC. Op de eerste plaats is er de afhandeling van de aangekondigde verkoop van activa, waarbij KBC stelt dat het verschillende biedingen heeft ontvangen.

Een tweede katalysator is het feit dat de nationale bank een B3 CET1 target heeft wat betreft de terugbetaling van 3 miljard euro aan federale hulp die KBC mocht ontvangen. Ploegh verwacht dat die terugbetaling uiteindelijk in twee schuifjes zal gebeuren.

Verhoogd koersdoel

KBC gaf naar aanleiding van de publicatie van de interimresultaten een geruststellende boodschap wat het betreft de kapitaalposities onder Basel 3. Op basis van een 2013F P/TE van 0.7x zijn de aandelen volgens Ploegh aantrekkelijk gewaardeerd.

Er is wat Ploegh betreft aanzienlijke vooruitgang geboekt in de herstructurering van KBC en hij is dus nog steeds positief voor het aandeel.

Dat vertaalt zich in een koopadvies voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een verhoogd koersdoel van 24,50 in plaats van 22,50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content