Twee belangrijke uitdagingen voor PinguinLutosa

Marleen Vaesen wordt vanaf 1 november 2012 benoemd als CEO van PinguinLutosa. Marleen Vaesen volgt Hein Deprez op, die tot op heden CEO was van PinguinLutosa. Hein Deprez zal vervolgens, als voorzitter van het Strategisch Comité en controlerend aandeelhouder, een actieve rol spelen in het bepalen van de strategie van PinguinLutosa.

Marleen Vaesen was voorheen actief bij Sara Lee. In 1999 werd ze Algemeen Directeur van Douwe Egberts België, een dochtermaatschappij van Sara Lee.

Ze leidde de totaliteit van activiteiten in België: retail, out of home en de koffiebranderij. In 2004 werd ze benoemd tot Senior Vice President Global Brand Coffee & Tea en was verantwoordelijk voor de strategische planning en innovaties.

Vanaf 2006 stuurde ze als Regional Senior Vice President bij Sara Lee Coffee & Tea de verkoops- en financiële resultaten aan van een tiental Europese landen met een zakencijfer van ongeveer 700 miljoen euro.

Ze begon haar carrière bij Procter & Gamble in 1982, waar ze verschillende functies in marketing waarnam. Haar laatste functie was Europees Marketing Directeur, verantwoordelijk voor New Business Development in West Europa.

Aandeel is nog altijd koopwaardig

Volgens Guy Sips van KBC Securities wordt PinguinLutosa met twee grote uitdagingen geconfronteerd. Op de eerste plaats is er de consolidatie van de overgenomen bedrijven Scana Noliko en CECAB, terwijl daarnaast ook het bereiken van meer organische groei een hot item blijft.

De verkoop van Lutosa kan een ‘Game Changer’ worden voor het bedrijf, dat daarna netto cash positief zal worden. Na de transactie wordt Pinguin een bedrijf zonder schulden en met een omzet van iets minder dan 600 miljoen euro. Het koopadvies en het koersdoel van 16 euro blijven gehandhaafd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content