Tom Debusschere (Deceuninck): “We blijven olie- en PCV-prijzen op de voet volgen”

Deceuninck gaf vanmorgen een trading update over het eerste kwartaal, met het omzetcijfer als belangrijkste blikvanger. Daarnaast werd uiteraard een blik in de toekomst geworpen, tenminste voor zover dat mogelijk was.

Tom Debusschere, CEO van Deceuninck, gaf volgende toelichting op de trading update: “De omzet gedurende het eerste kwartaal van 2011 ligt in de lijn van onze verwachtingen, ondanks een moeilijk klimaat. De omzet was sterk in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. De negatieve invloed van de vervroegde omzet eind vorig jaar, naar aanleiding van de uitdovende overheidspremies, bleef beperkt tot de Verenigde Staten.”

Wat de vooruitzichten voor 2011 betreft, had Debusschere de volgende boodschap: “We verwachten dat de omzet verder zal stijgen, met regionale verschillen. Een vergelijkbare trend met het eerste kwartaal zien we bij de binnenkomende orders aan het begin van het tweede kwartaal. Duurzaamheid en energie-efficiëntie blijven de vraag stuwen. De huidige geopolitieke ontwikkelingen en de continue stijgende grondstofkosten blijven ons aanzetten tot voorzichtigheid. De grondstofkosten zijn 15 maanden op rij gestegen. De Europese PVC-prijsindex was in april 8% hoger dan in december 2010, en 19% hoger dan in april 2010. De voorspellingen voor de olie- en PVC-prijzen blijven we op de voet volgen. We gaan door met de inspanningen om de gestegen grondstofkosten door te rekenen in onze verkoopprijzen en dit in uiterst competitieve marktomstandigheden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content