Toch weer enkele interessante bedrijfsresultaten op de agenda

Het resultatenseizoen is weliswaar achter de rug, maar toch staan er vandaag nog enkele bedrijfsresultaten op de agenda. We denken daarbij op de eerste plaats aan de resultaten van vastgoedbevak Aedifica die in Brussel worden bekendgemaakt. In Europa blijft het verder relatief stil.

Op de beurs van Wall Street zijn er de resultaten van Campbell Soup en die van Sycamore Networks. Daarnaast gaat de aandacht vooral uit naar de macro-economische agenda, met vrijdag als blikvanger de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus. Verder blijft het technische beeld van de beurzen de aandacht trekken.

Lange termijn grafiek AEX is stuk positiever geworden

In de AEX is de lange termijn koersgrafiek volgens Theodoor Gilissen Bankiers dankzij het recente koersherstel een stuk positiever geworden.

De AEX noteert boven het 120-daags koersgemiddelde (> 312). Aangenomen mag worden dat een normale pullback beweging in reactie op de recente opwaartse uitbraak beperkt blijft boven de gebroken dalende weerstandlijn. In de tweede helft van 2004 was de uitbraak het sein voor een nieuwe bullmarkt.

Er is wel één fundamentele nuancering met de situatie in 2004. Toen groeide de wereldeconomie volgens The Economist van 2 oktober 2004 met bijna 5% (gebaseerd op schattingen van het IMF destijds).

De basic resources vragen volgens Theodoor Gilissen Bankiers om verscherpt risicobeheer in verband met een top-vormingsproces. Aan beide kanten van de oceaan wordt uit de auto’s gestapt.

De edele metalen binnen het grondstoffenuniversum maken aanstalten in navolging op de goudprijs de stijgende trend in de nabije toekomst te hervatten.

Met name de iShares Silver Trust (tickersymbool SLV) maakt zich op voor een inhaalrace ten opzichte van de SPDR Gold Trust (tickersymbool GLD).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content