Tijd om weer naar defensieve aandelen te kijken

De Euro Stoxx 50 lijkt volgens Geert Van Herck van Leleux op het punt te staan om opwaarts uit zijn driehoeksformatie te gaan uitbreken op weg naar het koersdoel van 3.250 punten.

Deze goede koersprestatie voedt de positieve sfeer op de beurzen. Het Russisch-Oekraïns conflict of de groeivertraging in China zijn niet langer in staat om twijfel te zaaien onder de beleggers.

Toch zijn er ook een aantal indicatoren die op topvorming beginnen te wijzen. Want de rally op de beurzen is in het eerste kwartaal van 2009 gestart en intussen zo’n vijf jaar oud.

Een correctie zou dan ook niet vreemd zijn. Bij een verwachte correctie zullen beleggers waarschijnlijk vanuit cyclische naar defensieve sectoren roteren.

Want die defensieve sectoren zoals voeding en farma hebben het de afgelopen kwartalen niet makkelijk gehad en de koersverliezen liepen gemakkelijk op tot 20% en meer.

In de Europese voedingssector viel het oog van Van Herck op Unilever. De Nederlands-Britse voedingsgroep haalt meer dan 50% van zijn omzet uit de groeilanden en dit gegeven ligt waarschijnlijk aan het feit van de koersdaling van 33 naar 27 euro in de afgelopen maanden.

Van Herck maakt allezins van deze koersdaling gebruik om enerzijds een kwaliteitsbedrijf in portefeuille te nemen en anderzijds wat bescherming te zoeken bij eventueel beursonheil. Hij heeft een advies opbouwen voor het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content