Tijd lijkt rijp om aandelen Alcatel-Lucent te kopen

Het door iedereen zo verguisde Alcatel-Lucent lijkt aan een technisch herstel begonnen te zijn. Dynamische beleggers mogen volgens Geert Van Herck van Lelexu hun kans wagen.

Het fundamentele verhaal achter de koersdaling van de Franse telecomtoeleverancier is reeds uitvoerig beschreven. Alcatel-Lucent heeft af te rekenen met de economische groeivertraging (lees: dalende investeringen in telecominfrastructuur) en de hevige concurrentie van Chinese bedrijven zoals ZTE en Huawei Technologies.

Maar in deze rubriek focust Van Herck zich minder op de fundamentele argumenten en meer op de technische argumenten. Zo lijkt het hem niet onlogisch dat na de zware koersval van de afgelopen maanden een kort technisch herstel voor de deur staat.

Bovendien leidt het nieuws over de Franse groep tot een zeer negatief sentiment. Een ideale omgeving voor een (tijdelijk) herstel. Zie ook de koersopleving van Nokia van de afgelopen dagen. Kortom, dynamische beleggers die een kortetermijnopportuniteit willen benutten, kunnen hun blik best naar Alcatel-Lucent wenden.

Beursklimaat mag niet verslechteren

De maandgrafiek van Alcatel-Lucent is duidelijk: in volle TMT-gekte van eind jaren ’90 betaalden beleggers nog meer dan 95 euro voor het aandeel. Het uiteenspatten van de technologiezeepbel bracht een ware beleggersexodus op gang en leidde tot een dieptepunt van 0,7950 euro eind juli 2012.

Bij de recente bodems stelt Van Herck we een negatieve divergentie tussen koers en RSI-indicator vast. In het meest optimistische geval kan de koers stijgen tot de weerstandszone van 1,96 euro. Een belangrijke voorwaarde is wel dat het beursklimaat de komende maanden niet verslechterd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content