Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): “Resultaten UCB in lijn van de verwachtingen”

Begin maart maakte UCB de resultaten over het voorbije boekjaar bekend. Dit waren de hoogtepunten:

• In 2010 werden meer dan 203.000 patiënten – bijna een verdubbeling tegenover 2009 – behandeld met nieuwe kernproducten van UCB in meer dan 27 landen over de hele wereld.

• De totale opbrengsten stegen met 3% tot EUR 3 218 miljoen dankzij de groei van Cimzia®, Vimpat® en Neupro®, in combinatie met de sterke prestatie geleverd door de vaste productenportefeuille, met inbegrip van Keppra®.

• Sterke onderliggende rentabiliteit (recurrente EBITDA) van EUR 731 miljoen (+5%). De kernwinst per aandeel steeg van EUR 1,74 in 2009 naar EUR 1,99 in 2010.

• De nettowinst daalde naar EUR 103 miljoen, een weerspiegeling van een sterk operationeel resultaat, hogere niet-geldelijke, eenmalige afschrijvingen en waardeverminderingskosten als gevolg van de waardeverminderingstests aan het einde van het jaar, gedeeltelijk geneutraliseerd door eenmalige inkomstenbelastingen. De aangepaste nettowinst steeg met 6% tot EUR 239 miljoen.

• De Raad van Bestuur van UCB beveelt een brutodividend aan van EUR 0,98 per aandeel (+ 2%).

• Versterkte pijplijn en voortzetting van zeven projecten in fase 3 en zes projecten in fase 2 voor het centraal zenuwstelsel (CZS) en immunologie.

• Vooruitzichten voor 2011: de totale opbrengsten zullen tussen EUR 3,0 en EUR 3,1 miljard uitkomen; de recurrente EBITDA zal naar verwachting schommelen tussen EUR 650 en EUR 680 miljoen; er wordt een kernwinst van ongeveer EUR 1,60 tot EUR 1,70 per aandeel verwacht.

Thibaud Rutsaert (Bank Degroof): “De resultaten van UCB waren in lijn van de verwachtingen. Ik zie dan ook geen reden om het koopadvies voor het aandeel te handhaven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content