Ter Beke krijgt af te rekenen met forse prijsstijging voor varkensvlees

Ter Beke publiceerde onlangs interimresultaten die niet echt konden overtuigen. Daarom werd met bijzondere aandacht uitgekeken naar de analistenmeeting die na de publicatie van de cijfers werd gegeven. Ook de analisten van Bank Degroof woonden die meeting bij.

Op de analistenmeeting kwamen vooral de verschillende problemen waar Ter Beke mee wordt geconfronteerd ter sprake. Het management gaf aan op welke manier ze deze problemen wil aanpakken, dit om dat de margedruk te vermijden waarmee het bedrijf geconfronteerd wordt.

Koersdoel en advies naar omlaag

De belangrijkste uitdaging waar Ter Beke mee af te rekenen krijgt, is de stijging van de prijs voor varkensvlees. Hans D’Haese van Bank Degroof spreekt in dat verband van een dramatische ontwikkeling. De prijs van varkensvlees begon al vorig jaar te stijgen, maar is tijdens het derde kwartaal door het dak gevlogen.

De stijging van de prijs van varkensvlees heeft uiteraard gevolgen voor de prijs van allerlei vleesproducten. Op basis van het gewijzigde scenario verlaagt D’Haese zijn advies van kopen naar opbouwen, terwijl het koersdoel wordt teruggeschroefd van 61 naar 58 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content