Teleurstellend testresultaat voor product Medtronic

De langverwachte uitkomst van een onafhankelijk onderzoek van Yale University naar het Infuse product van Medtronic valt tegen, maar voor de waardering van het aandeel verandert er volgens ABN Amro niets.

De analisten van ABN Amro hebben hun prognoses voor de verkopen van Infuse bijgesteld waarin aanhoudend dalende omzetten beter worden weerspiegeld.

Dat scenario is waarschijnlijker dan stabiliserende verkopen. Voor de fair value van het aandeel (USD 60) verandert er weinig, hoewel de studie waarschijnlijk de doodsteek is voor het product. Medtronic blijft een krachtig instituut gekeken naar innovaties op het gebied van medische apparatuur.

Het onderzoek concludeert dat Infuse een veilig product is dat botgroei bevordert, maar niet beter zijn werk doet dan de bestaande methodiek waarbij een stukje bot uit de heup wordt genomen voor spinale operaties.

Dat is een domper voor Medtronic omdat eerdere onderzoeken lieten zien dat het Infuse product pijn bij bottransplantaties verminderde. De onderzoekers van Yale University deelden die conclusie echter niet. ABN Amro blijft koper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content