Superrijken zoeken met hun geld op grote schaal andere bestemmingen op

Er doet zich momenteel een merkwaardig fenomeen voor in de vorm van een migratie van de rijken. Of het nu in de Verenigde Staten of in Frankrijk is, de superrijken zoeken met hun geld andere bestemmingen op, dit om toekomstige heffingen op kapitaal te vermijden.

Hetzelfde doet zich overigens ook voor in Rusland en China, waar verontruste miljonairs en miljardairs de huidige onzekerheid beu zijn en dus hun geld naar het buitenland verplaatsen.

Volgens insiders heeft het fenomeen van de kapitaalvlucht nooit tevoren in de geschiedenis zich op een dergelijke schaal voorgedaan.

Amerikanen willen niet langer Amerikanen zijn

David Lesperance, een architect in Toronto gespecialiseerd in het transfereren van vermogens, is van mening dat de opeenvolgende serie van crisissen de rijken van deze aarde er bewust van heeft gemaakt dat hun geld nergens veilig is, ook niet in de Verenigde Staten.

In 2011 hebben meer dan 1700 Amerikanen hun staatsburgerschap opgezet. Dat was meer dan 2x zo veel als het jaar voordien. De echt rijke inwoners van de Verenigde Staten vrezen dat een toekomstige regering de grote vermogens gaat aanpakken om het gat in de begroting te dichten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content