Studio 100 klopt aan bij Belgische spaarder

© Studio 100

Het entertainmentbedrijf, Studio 100 is op zoek naar kapitaal en wil een beroep doen op het geld van de Belgische spaarder.

Studio 100 broedt op een kapitaaloperatie. Het entertainmentbedrijf wil nog voor de zomer bij de Belgische spaarder aankloppen om tot 90 miljoen euro op te halen met de uitgifte van obligaties. Dat vernam De Tijd van meerdere bronnen. Bij Studio 100 wil men geen commentaar kwijt.

Het bedrag van de obligatie-uitgifte is dubbel zo groot als dat van de vorige obligatie-uitgifte van Studio 100 in 2011, waarbij het 40 miljoen euro ophaalde. Maar toen werd enkel bij institutionele investeerders en rijke particulieren aangeklopt. Nu wordt voor het eerst op de spaarder gemikt.

Plopsaland

Het is nog niet duidelijk wat Studio 100 van plan is met de opbrengst van de uitgifte. Maar de eigenaar van Plopsaland heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij wil blijven investeren in zijn pretparken – een bijzonder kapitaalintensieve sector. Studio 100 is ook steevast op uitkijk naar opportuniteiten voor overnames in de pretparkwereld.

Studio 100 hoopt dat de huidige lage spaarrentes de Belgen warm maken voor te investeren in het entertainmentbedrijf. De keerzijde van de medaille is dat een obligatie de spaarder momenteel niet beloont met riante rentes. Maar de typische Belg mijdt risico’s en investeert liever zijn geld een ‘veilige’ obligaties dan in bijvoorbeeld aandelen.

Studio 100 is na Vandemoortele het tweede Belgische bedrijf dat dit jaar met zijn obligaties richting kleine spaarder stapt. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content