Stroom bedrijfscijfers aan beide kanten van de Atlantische Oceaan is opgedroogd

Deze week is het op verschillende Europese weken een gebroken week, wat betekent dat er niet zo heel veel te beleven valt. We zijn nu half mei en dat betekent dat het resultatenseizoen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan duidelijk over het hoogtepunt heen is.

In de Verenigde Staten was dat al een tijdje het geval, maar ook in Europa gaat de stroom cijfers nu stilaan beginnen op te drogen. Binnen een tweetal weken zullen bedrijfsresultaten een zeldzaam goed zijn geworden en zal alle aandacht uitgaan naar de macro-economische cijfers.

Vandaag worden onder andere de cijfers van Agilent Technologies, VIST Financial en Cardium Therapeutics bekendgemaakt. Opnieuw komen heel wat Chinese bedrijven met resultaten.

Schuldencrisis blijft nadrukkelijk aanwezig

Natuurlijk is er ook nog de Europese schuldencrisis, die ons helaas bijna dagelijks bezighoudt. Spanje heeft het steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden, maar ook Griekenland blijft een voortdurende bron van zorgen. Van een regering kan dit land alleen maar dromen.

Bedrijfsresultaten worden schaars

Toch zijn er deze week en de volgende weken nog wat bedrijven die moeten komen rapporteren. Vandaag is het onder andere in Europa de beurt aan Vivendi, Befimmo, Ageas, Roularta en CFE.

Dinsdag is het de beurt aan Allianz, AMG, Kinepolis en SNS Reaal. Vervolgens droogt de stroom cijfers vrijwel op, in de laatste dagen van de week zijn er alleen nog de cijfers van SBM Offshore (woensdag) en Fugro (vrijdag) om naar uit te kijken.

Volgende week zal de stroom kwartaalcijfers verder opdrogen, met nog slechts enkele bedrijven die komen rapporteren. Inmiddels wenken in de verte opnieuw de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content