Strakke kostenregie redt resultaat Randstad

Door een strakke kostenregie is uitzendconcern Randstad in staat om de afzwakkende omzet en marges het hoofd te bieden. ABN Amro blijft koper.

De resultaten van Randstad lieten een gemengd beeld zien. Het totaal was echter in lijn met de verwachtingen. De winst per aandeel aangepast voor eenmalige gebeurtenissen en afschrijvingen bedroeg EUR 0,22, waar op EUR 0,33 werd gerekend.

Randstad zag de organische omzet vorig kwartaal met 6,7% dalen ten opzichte van het voorgaande jaar, tot EUR 3,832 miljard. De markt rekende op EUR 3,867 miljard.

De groei in Noord-Amerika bleef onder de verwachting, terwijl die in Europa er positief uitsprong. De brutomarges lieten een daling met 20 basispunten zien tot 17,8%.

De onderliggende operationele kosten bedroegen EUR 592 miljoen, minder dan onze raming van EUR 604 miljoen. Het onderliggende bedrijfsresultaat kwam uit op EUR 91,5 miljoen.

Die ontwikkelingen voldeden aan de verwachtingen. De winstgevendheid in Nederland, Frankrijk en Duitsland stelde teleur, terwijl die in Noord-Amerika sterk was.

De nettoschuld bedroeg EUR 931 miljoen, minder dan de consensus van EUR 995 miljoen. Volgens Randstad verbetert de omzet per werkdag, al wordt dit effect teniet gedaan door margedruk. Het uitzendconcern ziet de kosten licht stijgen dit kwartaal, in lijn met de verwachtingen.

Randstad overlegt gemengde resultaten en brutomarges die onder de verwachting bleven, terwijl de kosten goed onder controle zijn.

Daardoor zijn het bedrijfsresultaat en winst per aandeel conform de verwachtingen. ABN Amro handhaaft de opinie Kopen voor Randstad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content