Steeds meer geld vloeit naar de emerging markets

De bull markt is sinds 9 maart een jaar oud en lijkt van geen wijten te willen weten. Toch is het opvallend dat de beleggers Wall Street vaak links laten liggen en steeds vaker aandelen uit de emerging markets kopen.

Frank Holmes, CEO en Chief Investment Officer bij U.S. Global Investors, verwijst in dat verband naar cijfers verstrekt door EPFR Global, een organisatie die geldstromen bestudeert.

Dit jaar is al 2 miljard dollar naar emerging-market stocks gevloeid, ten opzichte van 65 miljard dollar vorig jaar. Sceptici denken dat de groeimarkten de zoveelste zeepbel vormen, maar Holmes gelooft niet in zo’n scenario.

Hij ziet twee fundamentele factoren die de groei in de emerging markets kunnen ondersteunen: een groeiende middenklasse en het feit dat de economieën van de groeimarkten niet op leverage gebaseerd zijn.

Er is met andere woorden sprake van een belangrijk verschil met de Verenigde Staten in het verleden. Zo ontstaat een nieuw patroon van economische ontwikkeling, waarbij de economische groei meer stabieler wordt dan in het verleden het geval was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content