Stabiliserende omzet Richemont is reden voor optimisme

De recente cijfers van Richemont en andere luxebedrijven wijzen er volgens ABN Amro op dat de omzet stabiliseert, nadat die eerder afnam als gevolg van de groeivertraging in China.

Bestuursvoorzitter John Rupert gaat een jaar lang met verlof, maar dat is in onze ogen geen reden voor zorgen over het groeitempo of de slagingskans van overnames.

Richemont zag in april de omzet bij constante wisselkoersen met 13% toenemen. Ook bij juwelier Tiffany nam de omzet bij constante wisselkoersen toe met 13%.

De omzet uit de regio Azië-Pacific groeide met 15%. De omzet uit die regio bij een gelijkblijvend aantal winkels nam toe met 9%.

Richemont maakt geen vergelijkbare omzetcijfers bekend, maar in 2013 nam het aantal nieuwe winkels toe met 66 eigen- en 43 partner-winkels op een totaal aantal winkels van 1.631 aan het eind van 2012.

ABN Amro denkt daarom dat middel- tot hoog-ééncijferige omzetgroei haalbaar is.

Het aandeel Richemont is behoorlijk duur, met een prijs die flink boven de schatting van de fair value ligt. Richemont heeft meer dan EUR 5 miljard in kasgeld en korte termijnbeleggingen.

Nu wordt verwacht dat de kasstroom verder zal toenemen, denkt ABN Amro dat het onvermijdelijk is dat het bedrijf zijn dividend zal verhogen.

De investeringen in de fabricage van horloges en sieraden, versterken de concurrentiepositie van de onderneming en verminderen de volatiliteit van de input- en operationele kosten, met name die van horloge-onderdelen. Toch handhaven de analisten van ABN Amro voorlopig nog het houden-advies voor het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content