Spectaculair herstel financials op Wall Street

Wall Street is vandaag hoger gesloten, waarbij de verliezen van gisteren gedeeltelijk opgehaald konden worden. Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 3,51% in de plus, terwijl de Nasdaq een winst van 4,60% liet optekenen.

Onder andere meevallende resultaten bij IBM en Abbott Laboratories beïnvloedden het resultaat in positieve zin. Beide aandelen stonden bij het slot stevig in de plus.

Ook de banksector maakte een goede beurt, met onder andere een koerswinst van meer dan 30% op Citigroup. Ook Bank of America en JP Morgan Chase mochten fors hoger.

Ondertussen zijn de hypotheekrentes in de Verenigde Staten gedaald tot het laagste niveau in 37 jaar tijd, zo merkt P&B Invest op. Dit veroorzaakt een stormloop van hypotheekaanvragen waarvan het merendeel herfinancieringen zijn.

Hierdoor komen de maandelijkse aflossingen naar beneden wat meer ademruimte geeft aan de Amerikaanse consument. De vraag is of de consument het extra beschikbare geld zal uitgeven of zijn spaarquote zal opbouwen (zoals gebeurde in Japan).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content