Spanning tussen Frankrijk en Duitsland loopt verder op

De Europese schuldencrisis is nog altijd niet van de voorgrond verdwenen. Griekenland blijft een probleemgeval, binnen enkele weken brengt de troika verslag uit over de situatie in het land. Daarnaast wordt uitgekeken of en wanneer Spanje om hulp gaat vragen.

Inmiddels loopt de spanning tussen Frankrijk en Duitsland verder op. Duitsland is het er niet mee eens dat de Europese Centrale Bank alle 6000 Europese banken gaat controleren. De Duitsers vrezen met name de controle over hun Landesbanken kwijt te spelen.

Ahold wint marktaandeel in moeilijk economisch klimaat

Ahold heeft op 23 augustus haar tussentijds bericht over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar 2012 gepubliceerd.

CEO Dick Boer gaf volgende toelichting: “Door te investeren in waarde voor onze klanten hebben we de omzet met 3,9% (tegen constante wisselkoersen) verhoogd. In een moeilijk economisch klimaat hebben we in onze belangrijkste markten marktaandeel gewonnen. Ondanks de zwakke prestatie van Albert Heijn kwam de onderliggende operationele marge voor de groep uit op hetzelfde niveau als vorig jaar. Zowel in de Verenigde Staten als in Nederland bleef de promotieactiviteit hoog, terwijl vooral in de Verenigde Staten de inflatie van consumentenprijzen afnam. Onze Amerikaanse divisies realiseerden sterke marges door de kosten strikt te bewaken. In Nederland werd de marge negatief beïnvloed door verdere prijsinvesteringen en een weinig succesvolle marketingcampagne. Tot de activiteiten in Nederland behoort nu ook bol.com, waarvan de overname op 9 mei met succes is afgerond. Wij verwachten aanhoudend moeilijke marktomstandigheden en we houden rekening met het mogelijke effect van stijgende grondstofprijzen in de tweede helft van het jaar, vooral in de Verenigde Staten. We liggen goed op koers om onze strategie te realiseren en we blijven investeren in groei. Wij zijn blij met de voltooide ombouw van 15 winkels van Genuardi’s naar Giant Food Stores in de Verenigde Staten. In Nederland hebben we de transactie met Jumbo met betrekking tot 82 winkels afgerond. De ombouw van de eerste 14 winkels naar Albert Heijn is nu gestart.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content