Spanje zal vroeg of laat handdoek in de ring gooien

Ook in de nieuwe week zal de Europese schuldencrisis centraal staan op de financiële markten. De evolutie van de Italiaanse en (vooral) de Spaanse rentevoeten zal op de voet worden gevolgd. Veel economen zijn er van overtuigd dat Spanje vroeg of laat de handdoek in de ring zal moeten gooien.

Economisch is het land een puinhoop, terwijl de schuldenberg steeds hoger oploopt. Daarbij vrezen de beleggers dat de schulden van de banken en de autonome regio’s (veel) hoger gaan oplopen dan tot dusver werd aangenomen.

Maar stilaan wordt nog een andere vraag getseld: hoe lang zal het nog duren alvorens Duitsland op zijn beurt zal moeten plooien onder het gewicht van de schuldencrisis?

Volgens Stuart Thomson van Ignis Asset Management is er geen enkele manier waarop Duitsland aan de Europese malaise zal kunnen ontkomen.

Wanneer Spanje inderdaad om hulp zal moeten vragen, zal de last op de schouders van Duitsland nog zwaarder gaan wegen. Ooit gaan de Duitsers onder die last moeten plooien.

BinckBank koopt 46.500 eigen aandelen in

In het kader van het aandeleninkoopprogramma zoals aangekondigd op 16 december 2011, maakt BinckBank bekend dat gedurende de periode van 6 augustus tot en met 10 augustus 46.500 aandelen BinckBank zijn ingekocht tegen een gemiddelde prijs van € 5,6104.

De uiteindelijke prijs wordt op maandbasis berekend en gepubliceerd en kan daarom afwijken van de gemiddelde prijs op weekbasis. Het aandeleninkoopprogramma loopt tot nader order door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content