Spanje zal nieuwe hervormingen met strenge deadlines bekendmaken

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met forse winsten voor de belangrijkste index. De Euro Stoxx 50 kon een winst van iets meer dan 2% vasthouden, de BEL 20 pakte uit met een gelijkaardige winst. Nyrstar bleef de sterkste stijger binnen de index.

Spanje zal nieuwe hervormingen met strenge deadlines bekendmaken, zo werd vandaag bekendgemaakt. De aankondiging wordt nog voor het einde van deze maand verwacht.

De druk op Spanje om hulp aan te vragen blijft anderzijds groot, maar blijkbaar willen de Spanjaarden in zo ideaal mogelijke omstandigheden hun verzoek om hulp formuleren.

Quest for Growth gaat in op bod op Transics

Na zorgvuldige afweging van alle aspecten betreffende het bod op Transics door Tavares, werd besloten om de Transics aandelen aangehouden door Quest for Growth (250,000 aandelen of ongeveer 3% van de uitstaande aandelen) aan te bieden in het bod.

De beheerders van Transics beschouwen de geboden prijs aan de onderkant van wat aanvaardbaar is en zijn van mening dat deze geen overnamepremie bevat.

Ook vinden zij een aantal elementen in het investeringsdossier

erg interessant, zoals het niveau van recurrente inkomsten en de sterke cash flow generatie.

Anderzijds heeft het bedrijf de verwachtingen omtrent verschillende elementen (bijvoorbeeld marges en winstgevendheid) niet waargemaakt en zijn er belangrijke onzekerheden over de

verdere strategische ontwikkeling van het bedrijf.

Er zijn duidelijk nog voldoende interessante beleggingsalternatieven aanwezig om de waarde van de portefeuille van Quest for Growth te doen groeien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content