Spanje kan deze week al officieel om hulp vragen

Voor Spanje belooft het deze week een actieweek te worden, zonder dat nu al duidelijk is waar we op het einde van deze week zullen staan. De mogelijkheid bestaat dat Spanje nog deze week al officieel om hulp zal vragen. Maar er kunnen nog andere belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden.

Moody’s heeft namelijk beloofd dat de kredietrating van Spanje voor eind september zou herzien. Mogelijk kan die kredietrating deze week al worden verlaagd tot het niveau van junk status, hoewel het niet uitgesloten is dat het ratinghuis zal wachten totdat duidelijk is of Spanje al dan niet om hulp zal vragen.

Nieuwe besparingsmaatregelen op komst

Op donderdag 27 september zou de Spaanse regering als alles loopt zoals gepland een nieuw hervormingsprogramma kunnen aankondigen, samen met de begroting voor 2013. Beiden samen kunnen de weg helpen plaveien voor het daadwerkelijk aanvragen van hulp.

Algemeen worden meer besparingsmaatregelen verwacht, inclusief maatregelen gericht op een hervorming van het pensioenenstelsel. Volgens Reuters zouden bij de pensioenen ongeveer 4 miljard euro worden bespaard. Donderdag kan er ook nieuws komen uit Catalonië, waar de vraag om autonomie steeds luider weerklinkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content