Spanje en Griekenland blijven Europese scene beheersen

In Europa staan er deze week opnieuw heel wat bedrijfsresultaten op de agenda, maar de aandacht van de beleggers blijft op de eerste plaats uitgaan naar de gebeurtenissen in de Europese periferie. Daar blijft Griekenland worstelen om de gevraagde besparingen door te voeren.

Het ziet er niet naar uit dat Europa op de vergadering van 12 november een oordeel over Griekenland zal vellen, mogelijk zal dat oordeel er later deze maand komen.

Daarnaast is er het Spanje-verhaal, waar de officiële aanvraag voor hulp op de lange baan dreigt te worden geschoven.

Spanje heeft zich voor dit jaar grotendeels kunnen herfinancieren en krijgt zodoende weer wat respijt. Volgend jaar zal Madrid echter nog meer obligaties moeten uitgeven, zodat het probleem op de achtergrond latent aanwezig blijft. Het is dus voorbarig om te stellen dat Spanje al veilig thuis is.

Markante feiten bij Mobistar tijdens het derde kwartaal:

De Mobistar-groep boekte in het derde kwartaal opnieuw resultaten in zijn vier strategische prioriteiten: versterken van zijn leiderschap in de mobiele markt, ontwikkelen van convergente diensten die altijd en overal beschikbaar zijn, de beste klantenervaring op de markt aanbieden en de kosten van het bedrijf op de meest efficiënte manier beheren.

De in april gelanceerde gsm-abonnementen, die aan de reële noden van de Belgische gebruikers voldoen en waarvoor de consument de keuze heeft om al dan niet een contract te tekenen, leveren goede resultaten op. Op het einde van het derde trimester 2012 telde Mobistar 335.000 abonnementen voorgesteld door dieren.

Het aantal actieve klanten voor mobiele telefonie van de Mobistar-groep steeg met 4 % tussen eind september 2011 en het einde van het derde trimester 2012, van 4.150.719 naar 4.316.113.

Mobistar heeft zich voorbereid op de nieuwe telecomwet die sinds 1 oktober mobiele klanten de mogelijkheid biedt om onmiddellijk en zonder kosten naar Mobistar over te stappen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content