Spanjaarden vluchten van de stad naar het platteland

De Europese beurzen zijn vanmorgen stabiel geopend, zonder grote bewegingen in de belangrijkste indices. De beleggers zijn duidelijk op zoek naar nieuwe impulsen, maar weten voorlopig niet goed waar die moeten worden gezocht. De BEL 20 opende een kwart procent lager, zonder duidelijke bewegers binnen de index.

In Spanje stelt men een nieuw fenomeen was, dat al de naam ‘rurbanismo’ heeft gekregen. De Spanjaarden vluchten van de stad naar het platteland op zoek naar een job en maken zo de omgekeerde beweging die hun voorouders enkele decennia geleden hebben gemaakt.

De reden voor de stadsvlucht ligt voor de hand: buiten de grote steden is het vaak makkelijker om een baan te vinden, terwijl de levenskosten er veel lager liggen.

Rurbanismo kwam al voor de crisis op gang, onder dankzij de komst van internet, maar is door de crisis in een stroomversnelling belandt.

Inkoop eigen aandelen Van de Velde

Om aan de toekomstige verplichtingen in het kader van een optieplan (in voege sinds 2005) voor de directie te voldoen, is de Raad van Bestuur van Van de Velde overgegaan tot het inkopen van aandelen op de beurs Eurolist van NYSE Euronext Brussels.

Volgende eigen aandelen werden ingekocht:

• 6/09/2012: 643 aandelen. Gemiddelde prijs = 34,93 €/aandeel. Maximale prijs = 35,00 €/aandeel. Minimale prijs = 33,90 €/aandeel

• 7/09/2012: 247 aandelen. Gemiddelde prijs = 34,97 €/aandeel. Maximale prijs = 34,99 €/aandeel. Minimale prijs = 34,90 €/aandeel

• 11/09/2012: 517 aandelen. Gemiddelde prijs = 35,00 €/aandeel

De Raad van Bestuur heeft deze aankoop verricht in het kader van haar machtiging tot inkoop eigen aandelen verleend op de buitengewone algemene vergadering van 25 april 2012.

Van de Velde is overtuigd van een langetermijnstrategie gebaseerd op het uitbouwen en ontwikkelen van de merken rond het concept ‘Lingerie Styling’ (pasvorm, stijl en mode), en dit vooral in Europa en Noord-Amerika.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content