Spaanse, Portugese, Ierse en Griekse banken zien deposito’s snel verdwijnen

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 kon bij het slot van de handel een winst van iets meer dan een half procent vasthouden, de BEL 20 stond bij het slot van de handel lichtjes in de plus.

Nyrstar was nogmaals de sterkste stijger binnen de index, zonder dat precies duidelijk is wat er met dit aandeel aan de hand is. De forse koersbewegingen van de laatste weken worden in verband gebracht met een mogelijke overname, maar daarvan valt voorlopig nog niet veel van te merken.

Dat de Europese schuldencrisis nog niet achter de rug is, wordt aangetoond door de kapitaalvlucht in vier Europese landen. Met name de Spaanse, Portugese, Ierse en Griekse banken zien hun deposito’s snel verdwijnen, wat het overleven van de euro uiteindelijk in gevaar kan brengen.

Managementbuy-out voor KBC Lease Deutschland

Op 19 september 2012 rondde KBC Lease Holding met Ulrich Helmdach de managementbuy-out af van KBC Lease Deutschland. Helmdach is CEO van KBC Lease Deutschland, een dochtermaatschappij van KBC Lease Holding met zetel in Kronberg, Duitsland.

De invloed van de managementbuy-out op de winst en het kapitaal van KBC is, gezien de omvang van de activiteiten, verwaarloosbaar.

Hoewel KBC Lease Deutschland de afgelopen jaren uitstekende resultaten neerzette, kon het niet meer geplaatst worden in de kernstrategie van de KBC-groep.

Die focust op bankverzekeringsactiviteiten voor particulieren, kmo’s en lokale midcapbedrijven in de thuismarkten in België en Centraal- en Oost-Europa. In het kader van de strategische heroriëntering van de KBC-groep heeft KBC Lease Group al zijn activiteiten grondig herbekeken.

Voortaan concentreert KBC Lease Group zich op enkele kernmarkten van de KBC-groep.

Beide partijen zijn overeengekomen dat ze geen financiële details over de transactie vrijgeven.

KBC Lease Duitsland, met zetel in Kronberg, kan bogen op meer dan 20 jaar succesvolle ontwikkeling. KBC Lease Deutschland werd in 1989 opgericht door het managementteam en de voormalige Kredietbank NV (thans KBC) onder de naam Merca Leasing. Het bedrijf behoort tot de 20 grootste institutionele leasingbedrijven in Duitsland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content