Spaanse en Italiaanse rente lopen meteen verder op, beurzen in het rood

De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. Gemiddeld bedragen die verliezen zowat 1%, maar de Spaanse Ibex 35 verliest bijna 2,50%. De Stoxx Europe 600 beperkt voorlopig het verlies tot minder dan één procent.

Het rendement op de 10-jarige Spaanse en Italiaanse staatsobligaties is verder opgelopen tot respectievelijk 6,39% en 6,05%.

Voor beide landen begint herfinanciering dus een levensgroot probleem te worden. Moody’s verlaagde de rating op 16 Spaanse banken, waaronder ook die van Santander.

De Brusselse beurs is eveneens lager geopend, met een verlies van inmiddels dan 1% voor de BEL 20. Geen enkel aandeel uit de index opende in de plus, KBC krijgt opnieuw klappen.

Op bedrijfsnieuws blijft het rustig, maar in de afgelopen dagen waren er nog verschillende trading updates.

Tussentijdse verklaring Elia: eerste kwartaal 2012

Elia publiceert volgende tussentijdse verklaring over het eerste kwartaal van 2012.

• Elia treedt toe tot de Bel20 index en bevestigt zijn vertrouwen in de financiële resultaten van 2012.

• Algemene vergadering keurde brutodividend goed van € 1,47 per aandeel, te betalen op 30 mei 2012.

• Verduidelijking van de Duitse regulering met positieve gevolgen voor de groep.

• Voorspelling van windmolenproductie in België en reële energiestromen op het net van 50Hertz worden dagelijks op internet gepubliceerd.

• Positieve beslissing voor de bouw van de lijn “Vieselbach – Altenfeld” van de Zuid-West interconnectie.

• ENTSO-E maakt TYNDP-pakket 2012 bekend.

Duvel vindt het moeilijk om een guidance te geven

Een zeer sterk eerste kwartaal 2011 enerzijds en zwakke weersomstandigheden, gekoppeld aan een laag consumentenvertrouwen in het eerste kwartaal van 2012 anderzijds, zorgen ervoor dat de omzet slechts matig groeit. Deze groei wordt vooral in het buitenland gerealiseerd.

Stijgende grondstofkosten, hogere logistieke kosten ondermeer als gevolg van de opstart van het nieuwe logistieke centrum en een intensievere marketingcampagne beïnvloeden de marges.

De financiële kosten in het eerste kwartaal 2012 liggen iets lager dan in 2011, voornamelijk door lagere koersverschillen.

Door de onzekere economische situatie en het aanhoudende slechte weer is het moeilijk concrete vooruitzichten te geven voor 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content