S&P verlaagt kredietrating Spanje voor derde keer dit jaar

Standard & Poor’s 500 verlaagde de kredietrating voor Spanje dit jaar voor de derde keer. Die kredietrating staat nu nog één streepje boven het niveau van de junk bond status. Bovendien blijft de outlook negatief, wat betekent dat een verdere verlaging mogelijk is.

Volgens de analisten is het niet onmogelijk dat de verlaging van de kredietrating Spanje er nu uiteindelijk toe zal dwingen om een steunaanvraag in te dienen, waardoor de huidige patstelling doorbroken zou worden. In reactie op de verlaging van de kredietrating is de koers van de euro teruggvallen tot het laagste niveau sinds 1 oktober.

Dexia NV en Dexia Crédit Local integreren hun leiding

Nu goede vooruitgang is gemaakt in de uitvoering van het ordentelijke ontmantelingsplan dat in de herfst 2011 aangekondigd werd, verenigen Dexia en haar dochter Dexia Crédit Local vandaag hun leiding om het aan te passen aan de nieuwe dimensie van de groep.

De juridische structuren van Dexia NV en Dexia Crédit Local blijven bestaan, maar de leiding van de groep wordt vereenvoudigd en eengemaakt, via onder meer een gezamenlijke directie voor beide hoofdentiteiten.

In die geest verleenden de raden van bestuur van Dexia NV en Dexia Crédit Local vandaag hun goedkeuring aan een aanpassing van het bestuur van de groep.

De raad van bestuur van Dexia Crédit Local heeft de heer Robert de Metz, die reeds voorzitter is van de raad van bestuur van Dexia NV, benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Dexia Crédit Local, ter vervanging van Karel De Boeck.

Karel de Boeck, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van Dexia NV, werd aldus ook benoemd tot Algemeen directeur van Dexia Crédit Local.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content