S&P Dow Jones kondigt oprichting index aan die groei en waarde combineert

S&P Dow Jones Indices kondigde de introductie aan van een nieuwe index binnen de S&P GIVI™ familie: de S&P GIVI Global Growth Markets Tilt index die erop is gericht kenmerken van groei en waarde te combineren met een macro-economische factor.

Op basis van deze index kunnen beleggingsfondsen opgericht worden. De S&P GIVI Global Growth Markets Tilt index is een combinatie van de basale S&P GIVI indices die een lage volatiliteit combineren met alternatieve wegingsaanpak om aandelen te wegen volgens hun berekende intrinsieke waarde (in plaats van marktkapitalisatie) en de S&P GIVI GDP Weighted indices die alternatieve landenwegingen toepassen die zijn afgeleid van het bruto binnenlands product.

Een mondiale BBP gewogen index

Alka Banerjee, Vice President of Global Equity Indices at S&P Dow Jones Indices, gaf volgende toelichting: “De S&P GIVI Global Growth Markets Tilt indices zijn de eerste die karakteristieken van economische groei combineren met het economische gewicht van een bedrijf.

Een mondiale BBP gewogen index zal doorgaans aandelen uit de opkomende markten, die vaak een lagere marktkapitalisatie hebben ten opzichte van hun bbp, overwegen.

The S&P GIVI Global Growth Markets Tilt indices combineren de bbp weging met de GIVI methodiek waardoor beleggers groeimarkten kunnen meten aan de hand van het GIVI raamwerk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content