S&P 500 nadert belangrijke weerstandszone

De S&P 500 index sloot vrijdag op 1418,16 en nadert nu volgens Theodoor Gilissen Bankiers de dubbele top uit maart dit jaar op 1419,15 en 1422,38. In de koerszone tussen 1419 en 1423 mag nu enige weerstand worden verwacht.

De Europese DJ Stoxx 600 index noteerde einde vorige week bij een slotkoers op 272,83 slechts een fractie onder de koerstop van dit jaar op 272,86.

De AEX-index eindigde vrijdag op 335,77. De hoogste koers in de Nederlandse aandelenindex kwam tot stand bij een notering op 337,20.

Aandelenindices zijn op de korte termijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers dan ook kwetsbaarder geworden voor winstnemingen.

Draai uit veilige havens richting meer risicovolle beleggingscategoriëen is ingezet

Eind juli werd geconstateerd dat een draai uit de ‘veilige havens’ richting de meer risicovolle beleggingscategorieën (aandelen / commodities) was ingezet.

De bund future vertoont in de afgelopen maanden een dubbele topformatie, waardoor de stijgende trend in gevaar dreigt te komen.

Op basis van klassieke trendanalyse lijkt er sprake te zijn van een ‘make or break’-scenario in het Duitse termijncontract.

In de koersontwikkeling van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar is volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog weinig enthousiasme terug te vinden.

De trend in de US Dollar index is nog altijd positief ondanks een recente correctie. De rally in de grondstoffenindex verliest momentum. De edele metalen goud en zilver en de olieprijzen hebben de dalende trend nog niet opwaarts omgebogen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content