Solide resultaten Bureau Veritas

Bureau Veritas heeft onlangs cijfers over het eerste halfjaar van 2012 wereldkundig gemaakt. De resultaten van het Franse bedrijf waren solide en kwamen volgens ABN Amro in grote lijnen overeen met de verwachtingen van de markt. Bureau Veritas herhaalde de prognoses voor de langere termijn.

De analisten van ABN Amro blijven het aandeel Bureau Veritas volgen met een koopadvies. Bureau Veritas is een Franse onderneming die diensten verleent op het gebied van onder meer certificering, inspectie en metingen.

In de eerste helft van dit jaar zag het bedrijf de omzet met 15% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op EUR 1,86 miljard (consensusverwachting: EUR 1,84 miljard).

De aangepaste operationele winst bedroeg EUR 296 miljoen (+14%) versus een consensusverwachting van EUR 295 miljoen. De aangepaste netto winst nam met 15% toe en kwam uit op EUR 189 miljoen, ofwel EUR 1,72 per aandeel.

Strategisch plan BV2015

De prognoses die Bureau Veritas eerder afgaf in het kader van het strategische plan BV2015 werden gisteren door het bedrijf herhaald.

Bureau Veritas verwacht tussen 2011 en 2015 jaarlijks een omzetgroei van 9% tot 12% te realiseren; de aangepaste winst per aandeel zal naar verwachting jaarlijks met 10% tot 15% toenemen.

Wat ABN Amro betreft heeft Bureau Veritas solide gepresteerd gedurende de eerste zes maanden van dit jaar. Bovendien houdt het bedrijf vast aan de positieve groeiprognoses die eerder werden afgegeven.

Deze groei zal naar verwachting over de gehele linie van het bedrijf gerealiseerd worden, met dank aan onder andere de goede positionering van Bureau Veritas in de opkomende markten en de voortdurende investeringen in energie-infrastructuur. ABN Amro blijft het aandeel Bureau Veritas volgen met een koopadvies.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content