Société Générale en Dexia ronden transactie Crédit du Nord af

Société Générale en Dexia zijn het vandaag eens geraakt over de voorwaarden en modaliteiten van de overname door Société Générale van de 20 %-participatie van Dexia in Crédit du Nord tegen een betaling in cash van 645 miljoen EUR voor de bancaire activiteiten van Crédit du Nord en van 31 miljoen EUR voor Etoile Gestion, de vermogensbeheersdochter van de groep Crédit du Nord.

Société Générale heeft nu 100 % van Crédit du Nord in handen. Deze transactie zal de retail banking-positie van Société Générale in Frankrijk, een rendabele markt die haar veerkracht heeft bewezen, versterken en Société Générale de mogelijkheid geven zijn binnenlands netwerk efficiënter te maken, onder andere door werkingsmiddelen te delen, en tegelijkertijd een multimerkstrategie voort te zetten.

Zoals vroeger al werd aangegeven, wordt de operatie gefinancierd met een deel van de opbrengst uit de recente kapitaalverhoging van 4,8 miljard EUR.

Voor Dexia kadert deze desinvestering in het herstructureringsplan dat de Groep heeft uitgestippeld. De transactie zal bijdragen tot de rationalisering en de vereenvoudiging van de activaportefeuille van de Groep en zou een meerwaarde van ongeveer 155 miljoen EUR moeten genereren.

Dexia neemt ook de 20 %-participatie van Crédit du Nord in Dexia Crédit Local de France Banque over tegen een betaling van 13 miljoen EUR in cash.

Als gevolg van deze overname heeft Dexia 100% van Dexia Crédit Local de France Banque in handen. Dankzij deze transactie zal Dexia de commerciële benadering van zijn klanten in Frankrijk volledig kunnen harmoniseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content