Short sellers hebben Europese autobedrijven in het vizier gekregen

De Europese beurzen zijn vandaag stabiel tot iets lager geopend, met beperkte bewegingen voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 noteert ongeveer ongewijzigd ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Op de valutamarkten noteert ook de euro min of meer stabiel.

Een opvallende vaststelling is dat de short sellers de Europese autobedrijven in het vizier hebben gekregen. Dat heeft te maken met de verwachting dat de snel verslechterende economie de autoverkopen en dus ook de winsten voor de Europese autobedrijven onder druk gaat zetten.

Zo is bijvoorbeeld het aantal openstaande short posities op Peugeot verdubbeld. Maar zelfs Volkswagen, dat recent toch met goed nieuws kwam, is nu het vizier van de short sellers gekomen. Die mikken er op dat de koers van VW in het spoor van die van andere autobedrijven eveneens zal gaan dalen.

Telenet kondigt bijkomende schuld aan voor een totaal bedrag van €700 miljoen onder haar Senior Credit Facility

Telenet kondigde vanmorgen aan dat het bedrijf voor een bedrag van €500 miljoen bijkomende schuld aangaat onder haar bestaande kredietovereenkomst, daarbij gebruik makend van de huidige gunstige kredietmarkten.

Daarnaast verwacht Telenet een bijkomend bedrag gelijk aan €200 miljoen (in equivalenten) op te halen met financiering op de US$ schuldmarkt en/of via bankfinanciering, tevens onder de Senior Credit Facility.

De bijkomende schuld volgt op de beslissing van Telenet om haar kapitaalstructuur te wijzigen en haar beleid inzake vergoeding van de aandeelhouders aan te passen zoals vanmorgen afzonderlijk werd aangekondigd.

De effectieve terbeschikkingstelling van de fondsen onder het bijkomend krediet van €500 miljoen is onderworpen aan gebruikelijke opschortende voorwaarden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content