SGS legt goede resultaten voor

De resultaten van het Zwitserse inspectie- en certificeringsbedrijf SGS over het afgelopen jaar zijn solide. De omzet steeg 16% tot CHF 5,58 miljard, en de organische omzetgroei bedroeg 10,2%.

Beide cijfers waren in lijn met de marktverwachting. De winst nam met 1,5% toe tot CHF 556 miljoen, inclusief CHF 47 miljoen reorganisatiekosten.

De winst per aandeel kwam uit op CHF 72,51. Het bedrijf keert minder dividend uit dan waarop werd gerekend: CHF 58 per aandeel in plaats van CHF 65.

De helft van de divisies liet dubbelcijferige organische omzetgroei zien. Life Science was met een groei van 1% het zwakst presterende onderdeel.

Bij vier divisies verbeterde de marges, maar die staan onder druk door acquisities, investeringen en zwakke marktomstandigheden in Europa. SGS zegt voor dit jaar solide groei te verwachten ondanks de zwakke Europese markt.

SGS heeft solide resultaten overlegd, die de markt niet hebben verrast. De organische omzetgroei is in de tweede jaarhelft iets afgezwakt, maar de marges lieten meer verbetering zien dan verondersteld.

De outlook voor dit jaar is behoedzaam. Door de herstructurering lijkt het bedrijf op koers te zijn voor margeverbeteringen, hoewel het doel voor 2014 – 19,5% marge – optimistisch overkomt. ABN Amro voelt zich al met al prettig bij de huidige opinie houden voor het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content