Saoedi-Arabië overweegt om extra olie op te markt te brengen

Op de Europese beurzen wordt nog steeds richting Spanje gekeken, dat tot dusver nog altijd geen vraag voor steun heeft ingediend. Iedereen vraagt zich of de Spanjaarden dat alsnog gaan doen. In dat verband zal oktober een belangrijke maand worden.

Die maand moeten de Spanjaarden ongeveer 30 miljard euro gaan ophalen en de vraag is of dat zal lukken zonder externe hulp. De kans lijkt steeds groter te worden dat de Spanjaarden gaan proberen om toch door de mazen van het net te glippen. Het kunnen dus spannende weken worden.

Een tweede factor die nauwlettend in de gaten wordt gehouden, is de evolutie van de olieprijzen. Saoedi-Arabië zou naar verluidt overwegen om extra olie op de markt te brengen wanneer de prijs voor een vat ruwe olie zo hoog blijft. Ook het aanspreken van de Amerikaanse oliereserves lijkt een optie te zijn.

DeltaLloyd: distributie overeenkomst met Deutsche Bank

DeltaLloyd heeft een 30-jarige distributieovereenkomst met Deutsche Bank gesloten voor pensioenproducten. Voor de individuele markt geldt het OHRA label en voor de zakelijke markt werken Deutsche Bank en DeltaLloyd samen met pensioenadviseurs.

Be Frank, de joint venture tussen DeltaLloyd en BinckBank, wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers exclusieve partner van Deutsche Bank voor collectieve pensioenregelingen die via een premiepensioeninstelling (PPI) werken.

De jointventure van DeltaLloyd en Friesland Bank voor verzekeringen wordt in 2012 beëindigd. Friesland Bank zal het 51% belang terugkopen en DeltaLloyd blijft preferred supplier voor verzekeringen van de Rabobank.

De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft kopen, met een koersdoel van Eur 18 per aandeel. Het bedrijf wordt gekenmerkt door een stringent (risico) beheer en marktwaardering van de belegde middelen en efficiënte operationele afhandeling. Groei aan de levenkant is vooral in de collectieve sfeer.

Kostenbesparingen zullen de operationele resultaten gaan ondersteunen. Met een verwacht dividendrendement van ruim 8%, een sterke marktpositie en verdere groeimogelijkheden op termijn blijft DeltaLloyd volgens Theodoor Gilissen Bankiers een aantrekkelijk aandeel voor beleggers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content