Roularta obligatie-uitgifte bijzonder succesvol

De Europese beurzen zijn vandaag hoger gesloten, waarbij de koersen in de loop van de namiddag opnieuw verder zijn aangetrokken. Uiteindelijk sloot de Euro Stoxx 50 ruim 1% hoger af, terwijl de BEL 20 zich tevreden moest stellen met een winst van 0,35%.

Het nieuws van de dag was uiteraard het bod dat Syngenta op Devgen uitbracht. Het bod is, in vergelijking met de slotkoers van gisteren, royaal te noemen.

Na Telenet dreigt dus in een periode van twee dagen een tweede interessant aandeel van de Brusselse beurs te verdwijnen. Sommige analisten waarschuwen dat er een verdere leegloop op de Brusselse beurs dreigt.

Roularta obligatie-uitgifte bijzonder succesvol

Aanbod tot inschrijving op obligaties levert 100 miljoen euro op en wordt vervroegd afgesloten. Het openbaar aanbod van obligaties in België kon al na de eerste dag van de inschrijvingsperiode in overleg met de Joint Lead Managers (KBC Bank NV en Belfius Bank NV/SA) en de Co-Manager (Bank Degroof) vervroegd wordt afgesloten omdat het maximum bedrag van 100 miljoen euro werd bereikt.

Het totale bedrag van inschrijvingen dat ontvangen werd voor de obligatielening lag substantieel hoger dan het maximumbedrag van 100 miljoen euro.

De inschrijvingen zullen proportioneel herleid worden. De beleggers zullen daarover via hun financiële tussenpersoon worden geïnformeerd.

De obligaties zullen op 10 oktober 2012 worden uitgegeven en voor verhandeling worden toegelaten op de gereglementeerde markt van NYSE Euronext Brussels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content