Risico’s voor Deutsche Bank nemen toe

Deutsche Bank presenteerde vorige week cijfers over het tweede kwartaal. De resultaten van de bank waren teleurstellend en bleven achter bij de voorlopige cijfers die de bank vorige week wereldkundig maakte.

De analisten van ABN Amro blijven het aandeel Deutsche Bank vooralsnog volgen met een houden-advies. Wel zien zij de risico’s voor deze bank toenemen.

Deutsche Bank zag de nettowinst in het tweede kwartaal uitkomen op EUR 661 miljoen (-46%). Dit is een tegenvaller, aangezien de bank bij de publicatie van de voorlopige cijfers nog rekende op een nettowinst van EUR 700 miljoen. De omzet van Deutsche Bank daalde met 6% naar EUR 8 miljard.

Met name de activiteiten op het gebied van zakenbankieren stonden in het afgelopen kwartaal onder druk. In een eerdere prognose had Deutsche Bank al aangekondigd, voor EUR 3 miljard aan kostenbesparingen te zullen doorvoeren. Ditmaal meldde de bank voor nog eens EUR 350 miljoen aan kosten te willen besparen.

Betrokken bij het LIBOR-schandaal

De risico’s voor Deutsche Bank nemen toe, zo stellen de analisten vast. De bank wil zich minder sterk profileren op het gebied van zakenbankieren, maar op dit moment domineren de opbrengsten van deze volatiele bedrijfstak nog altijd het totaalresultaat. Verder wordt Deutsche Bank momenteel genoemd als partij die mogelijk betrokken is bij het Libor-schandaal.

Hoewel dit negatief is, wil ABN Amro hier ook weer niet al teveel gewicht aan hangen; dit debacle behoort inmiddels tot het verleden. Het aandeel Deutsche Bank heeft een koers/winstverhouding van 5,2 (op basis van de verwachte winst in 2013), versus een sectorgemiddelde van 10.

Analisten stellen echter hun taxaties naar beneden bij en het aandeel blijft achter bij sectorgenoten. ABN Amro hanteert een houden-advies voor Deutsche Bank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content