Resultaten PepsiCo overtreffen lichtjes de verwachtingen

De cijfers die PepsiCo over het voorbije kwartaal presenteerde, waren volgens ABN Amro iets beter dan verwacht. Het bedrijf rapporteerde een winst per aandeel die licht hoger uitkwam dan analisten hadden becijferd.

PepsiCo herhaalde bovendien de prognoses voor heel 2012. De analisten van ABN Amro zien in deze kwartaalcijfers geen aanleiding om het houdadvies voor het aandeel PepsiCo te wijzigen.

PepsiCo zag de omzet in het derde kwartaal met 5% dalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, om uit te komen op USD 16,65 miljard.

De netto winst nam met 5% af en kwam uit op USD 1,90 miljard, ofwel USD 1,21 per aandeel. Exclusief buitengewone posten bedroeg de winst per aandeel (wpa) USD 1,20.

Redelijk solide prestaties bij PepsiCo

Dit is een meevaller: analisten hadden een wpa van USD 1,16 becijferd. Ten aanzien van heel 2012 herhaalde PepsiCo gisteren de eerder afgegeven prognose: de producent van frisdranken en snacks verwacht dat de wpa (op basis van gelijkblijvende valutakoersen) met 5% zal afnemen, om uit te komen op USD 4,05.
Wanneer zaken als negatieve valuta-effecten buiten beschouwing laten, kunnen de analisten van ABN Amro stellen dat PepsiCo in het afgelopen kwartaal redelijk solide heeft gepresteerd.

De wpa kwam hoger uit dan verwacht, al was deze meevaller deels van belastingtechnische aard. PepsiCo bevestigde de prognoses voor heel 2012; de analisten van de bank zien op dit moment dan ook geen reden om af te wijken van hun houdadvies voor het aandeel PepsiCo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content