Resultaten Apple kunnen koersen op Wall Street fors doen bewegen

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen straks hoger openen, de futures op de S&P 500 wijzen in de richting van een winst van bijna een half procent. Voorafgaand op de opening gaan nog heel wat bedrijven de resultaten komen voorstellen, het sentiment kan dus nog altijd keren.

De belangrijkste afspraak wacht nog steeds na het slot van de beurs, wanneer Apple de kwartaalcijfers publiceert. Deze resultaten kunnen bepalend zijn voor de trend op Wall Street, want Apple is zowel in de Nasdaq als de S&P 500 index opgenomen.

Er wordt gerekend op een winst per aandeel van 8,81 dollar op een omzet van 35,80 miljard dollar voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2012-2013. Het is niet uitgesloten dat de koers van Apple in reactie op de cijfers van 50 dollar omhoog of 50 dollar omlaag zal maken.

Landbouwgrondstoffen kiezen weg naar beneden

De landbouwgrondstoffen kozen volgens Royal Bank of Scotland eensgezind de weg naar beneden. Bij katoen bleef de schade beperkt tot 1 procent.

Het USDA stelde de productieprognose voor de Verenigde Staten opwaarts bij naar 17,29 miljoen balen (1 baal is 480 pond of 218 kilogram).

Dit is 1,1 procent boven de schatting van vorige maand en 11 procent meer dan de oogst van vorig jaar. Nog volgens de instelling zal de VS dit jaar 1,7 procent minder katoen uitvoeren door de lagere vraag in China.

Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) moest 2,5 procent inleveren. Het USDA pakte uit met de eerste schatting voor het oogstjaar 2012-2013.

Volgens de instelling zal de sinaasappeloogst in Florida uitkomen op 154 miljoen dozen van 90 pond. Dat is 5 procent meer dan een jaar eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content