Republikeinen waarschuwen: schuldenplafond zal doorbroken worden

We zijn nog drie dagen verwijderd van 17 oktober, de dag waarop het schuldenplafond in de Verenigde Staten zal worden bereikt. Een oplossing voor dat probleem lijkt verder af dan ooit, de onderhandelingen daaromtrent zijn in een diepe impasse verzeild geraakt.

De republikeinse partij waarschuwde afgelopen zondag dat het schuldenplafond zal doorbroken worden, met alle gevolgen van dien. AP citeerde politicus Harry Reid, die kwam verklaren dat er nog altijd geen stap vooruit was gewenst. Zijn partij weigerde vorige week echter een compromis dat door Barack Obama was voorgesteld.

Anderzijds wees ook Obama ook een voorstel van de republikeinen resoluut van de hand. Volgens de hardliners van de Tea Party stelt de president zich bijzonder koppig op en heeft hij zelfs nooit de bedoeling gehad om serieus te onderhandelen. Anderzijds blijkt dat het merendeel van de Amerikanen een beschuldigende vinger uitsteekt richting republikeinse partij wat het uitblijven van een oplossing voor het schuldenplafond betreft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content