Rendement op Duitse staatsobligaties op recorddieptepunt

De Europese beurzen dreigen van de plus in de nul te belanden, waarbij de belangrijkste indices zich dicht in de buurt van het slotniveau van gisteren bevinden.

Dat bewijst eens te meer dat het sentiment op de financiële markten hoogst wisselvallig is geworden. De BEL 20 houdt wel nog stand in de plus.

Ook de evolutie van de Duitse rente wijst in die richting. Het rendement op Duitse staatsobligaties heeft vanmorgen een recorddieptepunt bereikt, het rendement op de 10-jarige bund bodemde uit op 1,345%. Het rendement op Spaanse staatsobligaties liep anderzijds weer op.

Amerikaanse werkloosheidscijfers op komst

Vrijdag komen de details over de Amerikaanse arbeidsmarkt over mei. Verwacht wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat

er 150.000 banen bij zijn gekomen en in de private sector 160.000.

Dit is een versnelling ten opzichte van vorige maand. De werkloosheid zal rond de 8,0% blijven liggen.

Dit komt doordat meer mensen ontmoedigd zijn om zich als werkloos aan te melden en de vaardigheden of de stemming onder langdurig werklozen worden aangetast zodat zij niet meer tot deze groep horen.

De werkloosheid zal dan ook hoger zijn dan nu in de cijfers getoond doordat die arbeidsmarktparticipatie afneemt.

De dag ervoor komt er meer inzicht in de Amerikaanse economische groei over het eerste kwartaal. Naar verwachting zal de eerste schatting neerwaarts worden bijgesteld van 2,2% naar 1,9% als gevolg van minder voorraden en verslechterde industrie.

Vandaag komen de Spaanse begroting en detailhandelsverkopen naar buiten evenals die van Duitsland. Vrijdag kan nieuw inzicht in de Chinese industrie worden verkregen.

Tussendoor nog meer inzicht in de geldhoeveelheid in Europa en de Amerikaanse huizenmarkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content