Rabobank is niet meer de meest betrouwbare bank

Hoongelach en vileine commentaren van iedereen die zich columnist mag noemen. De Rabobank is niet meer de meest betrouwbare bank. Wellicht dat de bankiers van de ING volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer wel de grootste pret hadden.

Juist in de week dat er werd medegedeeld dat de staatssteun voor een bepaalde groep hypotheekleningen een winst voor De Nederlandsche Staat oplevert moet de Rabobank een boete van $ 1 mld betalen.

De algemene mening was dat nu de Rabobank zo’n grote boete kreeg er simpelweg geen betrouwbare bankiers zijn. Wie de geschiedenis kent weet dat het bankiersberoep altijd al in een kwaad daglicht staat. Was het Jesus zelf niet die de wisselaars de tempel uitstuurde?

En hoe harteloos was bankier Shylock niet in De Koopman van Venetië van Shakespeare. In de afgelopen jaren stelde de Rabobank zich op als de aardige bankier.

Nog dagelijks zien we de spotjes waar Humberto Tan samen met een bankier bespreekt hoe nobel werk de Rabobank eigenlijk verricht. Nu moet de Rabobank werken van de centrale bank aan de cultuur. Wat daar overigens ook onder verstaan mag worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content