Quest for Growth koopwaardig ondanks ontbreken katalysator

Tom Simonts van KBC Securities merkt op dat er van verrassingen bij Quest for Growth geen sprake is. Zowel de koers van het aandeel als de NAV bewegen op jaarbasis in lijn met het Europees gemiddelde. De NAV is echter wel iets sterker gestegen dan de koers.

Voor Simonts blijft het duidelijk dat het aandeel Quest for Growth op de huidige koersniveaus nog steeds goedkoop gewaardeerd is. De netto cash positie van het bedrijf bedraagt nu 8,80 miljoen euro, wat overeenstemt met 8,80 van de NAV, inclusief de waardering van de opties.

Stevige discount

Simonts stelt vast dat de huidige discount op basis van de NAV bijna 40% bedraagt, ten opzichte van een gemiddelde over de afgelopen 9 jaar van iets minder dan 30%. Rekening houdend met een discount van 30%, ziet Simonts een opwaarts potentieel van 15% beschikbaar.

Hierbij is rekening gehouden met het gebrek aan visibiliteit wat de dividenduitkering betreft, terwijl anderzijds een katalysator ontbreekt die de koers in beweging zou kunnen brengen. Het koopadvies voor het aandeel en het koersdoel van 6 euro blijven behouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content