Programma voor inkoop obligaties FED kan grootste zijn ooit

Op het vlak van bedrijfsnieuws bevinden we ons in één van de stilste periodes van het jaar. Er staat nauwelijks iets op de agenda en daar zal in de komende weken weinig of geen verandering in komen. Pas vanaf de tweede en derde week van oktober gaan er opnieuw bedrijfsresultaten binnensijpelen.

In de komende dagen gaat het nieuws over de monetaire verruiming stilaan verwerkt raken. In de komende weken gaan de beleggers uitkijken naar nieuwe impulsen, zonder dat er voorlopig duidelijk is uit welke hoek die gaan komen. Vooral de macro-economische cijfers zullen in de komende weken goed in de gaten worden gehouden.

AEX worstelt met weerstand op 340,21

De AEX probeert opnieuw om weerstand 340,21 (top van juli 2011) uit te nemen. Een doorbraak en slotstand boven deze oude top is volgens ABN Amro nodig om de stijgende trend een nieuwe impuls te geven. Is deze uitbraak een feit, dan kan het vizier gericht worden op de volgende weerstanden 347,00 en 374,19 (lange termijn weerstand).

Het technische beeld blijft (gematigd) positief zolang de onderkant van het stijgende trendkanaal standhoudt. Deze steunlijn valt samen met horizontale steun 322,88.

De weekgrafiek laat nog volgens ABN Amro steeds geen verandering zien. Al zo’n week of vijf blijft de index steken onder weerstandszone 337,20 – 340,21.

Een weekslot hierboven is nodig om verder op te kunnen lopen richting de volgende weerstanden 347,00 en 374,19. Voor een positieve visie is het van belang dat de AEX op basis van een weekslot boven steun 326,86 noteert (onderkant stijgend trendkanaal en laatste koersbodem).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content